Filozofie a vařeníTeambuildingSeznámení a networkingPrivátní párty

Úvodní stránka

O Číňanech se někdy žertem říká, že snědí úplně všechno, co má čtyři nohy a není to stůl, všechno, co létá a není to letadlo a všechno, co plave a není to loď.

Chutě v Číně nabývají nových rozměrů oproti Evropě a dobrodružné povahy zde mohou okusit dokonce i proslulé orientální lahůdky, jejichž pouhý popis přivodí citlivým povahám újmu. Ale jak praví přísloví, proti gustu žádný dišputát.

Čínští labužníci si nemohou své uzené psy, hadí polévku, želví ragů, smažený hmyz či pečené žáby vynachválit. Do naprosté dokonalosti je však v Číně dovedena i příprava pokrmů ze zcela "všedních" surovin, které dobře známe od českého řezníka či zelináře. Roli přitom kromě voňavého asijského koření a rafinovaných postupů hrají i takové detaily, jako je způsob krájení - šikmoocí kuchaři ovládají své pověstné sekáčky s virtuozitou houslových mistrů.